Besættelsestiden i billeder
Tirsdag den 13. november 2012 kl. 16
Interessen for besættelsestiden er vokset i de senere år, bl.a. på grund af spillefilmene om Hvidsten-gruppen og ”Flammen og Citronen”. Et godt grundlag for fortællingen er billeder fra besættelsestiden på Frederiksborg Museet.
Billedsamlingen er blevet til over en periode på næsten 50 år, og skiftende tider har derfor sat deres præg på samlingen og udstillingen. Det var fx først i 1987, at man med portrættet af H.H.Koch fik indlemmet en repræsentant for departementchefstyret. Hvorfor nu det? Og da DKP i 1992 lukkede og slukkede i Dronningens Tværgade, erhvervede man bl.a. et maleri af Hans Scherfig, der viser hans celle i Vestre Fængsel. Hvorfor først nu? Samlingens hovedstykke er Georg Jacobsens store maleri af Frihedsrådet fra 1953. Hvem er hvem – og hvorfor måtte kunstneren til slut ændre noget på fremstillingen af Frode Jakobsen?
Oplægsholder er Karl-Johann Hemmersam, historiker, bosat i Hareskovby. Han har i sit virke på Nationalmuseet arbejdet med formidling af besættelsestiden og var i 2005 medlem af Statsministeriets udvalg for aktiviteter i forbindelse med 60-året for befrielsen.
Gratis adgang
Tilmelding: Børge Egelund Jørgensen
email hidden; JavaScript is required
Tlf. 4498 8003Sted: Hareskov Bibliotek